-->

Мобилен, и детектор за метал

 Мобилниот телефон кој T-Mobile го направи во соработка со Google привлекува се повеќе внимание. Телефонот кој го...

... користи Гугловиот оперативен систем "Android" е интересен пред се поради бројните опции кои ги нуди.

Моментално, Android G1 стана сензација поради можноста која ниеден друг мобилен телефон неможе да ја понуди, а тоа е да детектира метал!

Во G1 стандардно е вграден компас, врз кој е направен и новиот софтвер со кој сопствениците на "интелегентниот" телефон ќе може да детектираат метал.

Вградениот компас работи на ист принцип како и обичниот компас кој го детектира магнетното поле на земјата.

За жал, со овој телефон нема да може да пронајдете скриено богатство, но секако ќе послужи како интересен и уникатен додаток.

 

Copyright © 2009 selotejp.com