-->

Откриена нова вакцина против рак

image

Лекарската екипа во чешката болница „Мотол“ успеа да открие вакцина против канцер.

За разлика од досегашните вакцини оваа може да ги разликува канцерогените клетки напаѓајќи ги, уништувајќи ги, и онеспособувајќи го нивното понатамошно проширување. Шефот на тимот проф. Др Јирина Бартњукова, еден од најпознатите светски имунолози изјави дека откриената вакцина ги уништува канцерогените клетки или во најмала рака оневозможува да се прошират во човековото тело.

Првиот тест на вакцината лекарската екипа на Прага го изврши успешно пред една година во случајот на еден нивни колега кој боледувал од рак на простата.

 

Copyright © 2009 selotejp.com