-->

Играње со храна

Ванеса Дуалиб е уметник од Бразил, која поминува безобразно забавно време во фотографирање на овошје и зеленчук, нешта кои очигледно се "родени" за друга намена во нашиот свет.

Нејзиното последно дело, наречено "Играње со храна", е сеуште тековен проект на кој Ванеса активно работи. Таа вели: "Се започна пред околу 5 месеци кога одлучив да измиксам 3 од моите омилени нешта во животот: фотографијата, храната и хуморот!"

Еве мал дел од нејзиното дело, останатите ги има тука.

 

Copyright © 2009 selotejp.com