-->

Google во убедливо водство пред Microsoft и Yahoo

Залудни се обидите на Yahoo и Microsoft да фатат некаков чекор со Google на пазарот за пребарувачи. Процентуалната разлика помеѓу овие три најпопуларни пребарувачи вртоглаво расте и расте...

Минатиот месец Google повторно ја зголеми предноста над двете конкурентски компании, заземајќи нови 0.5% од вкупниот удел на пазарот - кој сега за Google изнесува дури 64.2%. Во истиот период, Yahoo и Microsoft изгубија по 0.1%, па сега Yahoo зазема 20.4, а Microsoft 8.2% од пазарот.

Голем дел од континуираниот раст на Google е заслуга на сервисите кои се нудат надвор од самите страници на Google - како на пример интегрираните пребарувачи во интернет прелистувачите (како Firefox) и самите интернет страници

 

Copyright © 2009 selotejp.com