-->

Google шкрабаници, со македонското знаме

Повеќе од 28.000 деца ги објавија своите импровизирани цртежи од логото на Google. Само едно од нив ќе се појави на најмоќниот интернет пребарувач во светот.


Не треба да ви кажуваме за кое лого треба да гласате, така? :)

Двете логоа во кои е искористено македонското знаме се наоѓаат во категоријата Grades 7-9. Првото е Region 4 (World Unity), a второто Region 10 (World Peace).

Браво за младите Американчиња, за кои македонското знаме очигледно претставува асоцијација на мир и единство во светот.

 

Copyright © 2009 selotejp.com