-->

LG го претстави досега најтенкиот LCD телевизор во светотНе сум баш најсигурен дека ова ќе претставува некаков рекорд но, сигурен сум дека со неговите 1080p, 5.9 mm дебелина, достапен во 42" и 47 " изведба и тежина од само 6,1 kg и 6,7 kg поединечно , изгледа страшно тенок.

LGS (light guide sheet) технологијата му овозможи на LG да ја намали дебелината на LGP (light guide plate) за повеќе од половина. LGP ја менува насоката на движење на снопот светлина.
Екранот произведува богата палета на природни бои, со боја на заситеност од 80 % (NTSC) . Новиот LCD телевизор na LG нуди и TruMotion 120hz технологија со одзив на сликата од 8 ms.


Сподели:
Kajmakot!KrtOT!Facebook! Twitter! Digg! Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Technorati!MySpace!

 

Copyright © 2009 selotejp.com