-->

BMW за болничари

BMW наскоро ќе ја претстави специјалната верзија на автомобилот BMW X6, кој е модифициран со цел да ги задоволи сите потреби на медицинските лица кои треба да го возат овој "ѕвер" низ густите улици.


Медицинската верзија на BMW X6 ќе биде претставена на саемот на RETTmobile во Фулда, Германија, кој е наменет за претставување на возила за брза помош.

Овој модел на X6 се очекува да биде опремен со 4.4 литарски V8 мотор со 407 коњски сили (што е многу повеќе од конвенционалните албулантни возила), кој и тоа како ќе им помогне на болничарите во битката со времето.

Овој модел на X6 се очекува да биде опремен со 4.4 литарски V8 мотор со 407 коњски сили (што е многу повеќе од конвенционалните албулантни возила), кој и тоа како ќе им помогне на болничарите во битката со времето.

 

Copyright © 2009 selotejp.com