-->

Office 10 на јавно тестирање

Microsoft објави дека во јули ќе започне Technical Preview Program-от за Office 2010, кој на почеток ќе биде наменет само за одреден број корисници.

Посетителите на TechEd конференцијата, која неделава се одржува во Лос Анџелес ќе бидат меѓу првите кои ќе добијат соодветни покани за тестирањето.
Новата верзија на Office-от не носи некои револуционерни новости во споредба со Office 2007. Акцентот е ставен на верзијата на апликациите Word, Excel, PowerPoint и OneNote, кои се прилагодени да се користат во самиот интернет пребарувач. Office 10 ќе биде прв Office-пакет кој покрај стандардната 32-битна ќе ја има и 64-битната верзија.

Засега нема податоци кога тест верзијата на новиот Office ќе биде достапна за поширок круг корисници, а конечната верзија на Office 2010 се очекува во текот на следната година.

 

Copyright © 2009 selotejp.com