-->

Скопско лето – настап на музичари од Србија и Франција

Во рамките на Манифестацијата „Скопско лето", вечерва во 20.30 часот, во Домот на АРМ концерт ќе одржи Академскиот хор СКЦ од Ниш и Камерниот оркестар при ФМУ од Скопје.

Под диригентската палка на Сузана Костиќ од Србија, ќе биде изведена вокална симфонија од Димитрије Бужаровски за хор, камерен оркестар и солисти. На улица Македонија, пак, со почеток во 22 часот, концерт ќе одржи оркестарот „Банда Рилаудс" од Франција.
Ова јубилејно 30. издание на „Скопско лето" започна вчера со настапот на Македонската опера и балет и изведбата на операта „Плаштот" од Џакомо Пучини.
Манифестацијата ќе трае до 31 јули, а ќе се одржува на 27 локации во градот на кои ќе настапат повеќе од 2.000 ликовни, музички и театарски уметници.

Организаторот, Дирекцијата за култура и уметност најави повеќе од 60 претстави, концерти, изложби, промоции и перформанси, со гости , уметници од Канада, Велика Британија, Франција, Германија, Албанија, Србија, Хрватска и Бугарија.

 

Copyright © 2009 selotejp.com