-->

Најчудниот глушец кој сте го виделе

Кога се во прашање компјутерските глувчиња, сме виделе се и сешто: шарени, многу мали, неудобни примероци. Но глушец во форма на прстен, уште не...

За волја на вистината, производот на компанијата Hillcrest Labs и не е класичен компјутерски глушец, иако по тркалцето и дугмињата неодоливо потсеќа на таков. Всушност, станува збор за далечински управувач наменет за користење со некој HTPC систем. Уредот ги препознава движењата на вашата рака и на тој начин можете да управувате со покажувачот на екранот на вашиот телевизор.

Но зошто се ова изгледа како прстен, сеуште не откривме: многу пологично би било еден ваков уред да има облик на далечински управувач со контроли слични на оние на глушецот. Е сега, ако сакате да имате некој навистина необичен гаџет, Loop не е лош избор, под услов неговата цена од 99 долари да не ви биде превисока. И под услов да си набавите асален Home Theatre... Ма, батали :)

 

Copyright © 2009 selotejp.com