-->

Поддршка на МОН за проектот "Не плаши се, пријави корупција"

Министерот за образование и наука Перо Стојановски денеска ќе потпише меморандум за соработка со невладината организација „Коалиција на млади организации - СЕГА“ за имплементација на проектот „Не плаши се, пријави корупција“.

Целта на проектот е да ги информира студентите за негативните влијанија на корупцијата во образованието, воспоставување нови методи за пријавување корупција во високото образование и зајакнување на капацитетите на студентските правобранители на универзитетите „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, „Св. Климент Охридски“ во Битола и „Гоце Делчев“ во Штип.

 

Copyright © 2009 selotejp.com