-->

САД ја забрани рекламата на Calvin Klein

Провокативната реклама на модната куќа Calvin Klein во која моделите се појавуваат полуголи, беше предвидена за прикажување на американскиот пазар.

Сепак, ова видео не им се допадна на властите, поради што го забранија неговото емитување. Сепак на една зграда во Њујорк осамна контроверзниот билборд.Се шпекулира дека следниот чекор на модниот магнат би можел да биде пласирање на рекламата во Европа. Британските медиуми дознаваат дека токму нивната земја би можеле да ги „прими“ згодните модели на своите ТВ екрани. Доколку тоа се случи, рекламниот спот ќе биде емитуван во доцните вечерни и полноќни часови.

 

Copyright © 2009 selotejp.com