-->

Претставен новиот Citroen C3

После објавувањето на шпионските фотографии од новиот Citroen C3, на француската компанија не и преостана ништо друго освен што побргу да ги објави и официјалните слики.

Citroen со овој модел се обиде да понуди нешто сосема ново, а на многумина прво што им падна в очи е одлично осмислениот кров, односно ветробранското стакло кое зазема добар дел од кровната конструкција. На овој начин компанијата обезбеди доволна природна светлина во кабината.

Освен редизајнираната каросерија, Citoen C3 има поголеми димензии па со тоа и повеќе простор во кабината, која е многу поквалитетна и изобилува со многу прегради за ситници. C3 е за дури 10 сантиметри подолг и за 4 сантиметри поширок од својот претходник. Новиот модел е малку понизок а линиите имаат поголема динамика, со што се избегна сегашниот помалку „набабрен“ изглед на актуелниот модел.

Палетата на погонски агрегати за почеток ќе ја сочинуваат бензинците од 1,4 литра (со 75KS и 95KS) и 1,6 литра од 120 KS, како и 1.6 HDi дизел моторот со 75KS и 90KS. Подоцна палетата ќе биде проширена со уште неколку мотори.

Продажбата на потполно новиот, поквалитетниот и поубавиот Citroen C3 ќе започне кон крајот на годинава, но цените сè уште не се откриваат.

[ 30-06-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com