-->

Претставен YouTube во XL варијанта

Google ја претстави прилагодената верзија на својот онлајн видео сервис YouTube, наменет првенствено за телевизори кои имаат способност за прикажување интернет содржини.

Пред околу една година, YouTube ја претстави верзијата за приказ на играчките конзоли PS3 i Wii, потоа следеше варијантата за мобилни телефони, а сега Google ја претстави и YouTube XL верзијата на видео сервисот наменета за компатибилни телевизори.Навигацијата на сервисот е прилагодена така за корисниците на телевизори да имаат јасен приказ. Страницата има нов интерфејс, а според изјавите на YouTube, со овој сервис ќе може да се управува со помош на далечински управувач.

 

Copyright © 2009 selotejp.com