-->

Продаден пиштол за 95.600 долари

Пиштолот кој припаѓал на еден од најзлогласните американски криминалци Џон Дилингер, продаден е на аукција во Далас за 95.600 долари на засега неименуван колекционер од Лос Анџелес, објавила аукциската куќа "Heritage Auction Galleries".

Пиштолот е продаден на аукција која се одржала во саботата. Станува збор за пиштолот "Remington .41-caliber double derringer" кој Џон Дилингер го имал со себе кога бил фатен во јануари 1934 год. во Туксон, Аризона.

Шест месеци подоцна федералните агенти го убиле Дилингер пред киното "Biograph Theater" во Чикаго. Дилингер славата ја стекнал по бројните ограбувања на банки.


Сподели                                                                                                                 [ 27-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com