-->

Лубеница со облик на пирамида

Јапонски фармер од островот Хокаидо успеал да одгледа лубеница во посебен калап која има облик на пирамида.

Димензиите на лубеницата не се познати, но само неколкумина ќе имаат среќа да ја пробаат, бидејќи јапонскиот фармер успеал да одгледа само 16 примероци кој одлучил да ги продава за 400 евра од лубеница.

Јапонецот користел посебни пластични калапи во кои лубеницата постепено созревала се до саканиот облик. Наводно и некои пред него се обидувале ова да го пробаат, но него прв му успеало. Зошто некој воопшто би сакал лубеница со пирамидален облик, не ни е познато.


Сподели                                                                                                                 [ 26-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com