-->

Мобилен и рачен часовник во едно

Впрочем, и порано постоеа вакви обиди, но се чини дека компанијата LG одлучила озбилно да зачекори во водите на произведување на мобилни телефони и часовници во едно, а прв таков уред би требало да се појави на пазарот во август.

Прво што вреди да се примети е фактот да LG-евиот часовник, кој во Велика Британија ќе се продава под закрила на Orange, има екран осетлив на допир. Бидејќи станува збор за прилично мал екран, не сме сигурни колку сето ова ќе биде практично (читај: нема воопшто), но овој пат можеби нема да биде ни толку важно.

Наводно, LG и Orange, се чини, нема да го наметнат овој уред на најмасовната публика, веќе, веројатно ќе станува збор за ексклузивен скап уред за оние кои сакаат нешто посебно и не се колебаат дали да го платат.

Што се однесува до останатите можности, сите детали не се познати, но тука е Bluetooth, HSDPA поврзување за можност за правење видео разговори.


Сподели                                                                                                                 [ 07-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com