-->

Мускулната маса му користи на коските

Неодамнешното истражување спроведено во Јужна Дакота покажало позитивно влијание на мускулната маса во изградбата на коските.

Одреден временски период биле пратени момчиња и девојчиња во развој, било измерено нивното добивање на телесна тежина и била оценета нивната коскена маса. Било забележано подобрување на изградбата на коските кај оние деца кај кои добиената телесна маса доминирала мускулната, а не масната.

[ 04-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com