-->

Средба на министерот Ивановски со претставници од ИКТ секторот

Министерот за информатичко општество Иво Ивановски денеска ќе има средба со претставници на стопанските комори и на универзитетите во Македонија од областа на информатичко-комуникациските технологии.

На средбата на тема „Влијанието на визната либерализација врз ИКТ индустријата“ ќе бидат дефинирани и презентирани мерки за зголемување на конкурентноста на македонските информатичко-технолошки фирми при нивниот настап на европскиот пазар.


Сподели                                                                                                                 [ 26-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com