-->

Пробна верзија на Office 2010

Внимателно одбрана група на корисници добија можност да ја испробаат раната верзија на Microsoft Office 2010. Во пробната верзија не се вклучени оnline верзиите Word и Excel.

Microsoft Office 2010 сеуште е на правиот пат да биде довршен и пуштен во продажба во почетокот на 2010 година како што беше и првично најавено. Оваа недела е направена пробната верзија на софтверскиот пакет, кој што ќе го испробуваат внимателно одбрани корисници посебно вешти во користење на такви апликациии. Од тестирањето се исклучени online верзиите Word i Excel кои што би требало да бидат достапни по пат на интернет страниците и тоа бесплатно. Секако, дел од трошоците Microsof ќе ги врати со поставување на обемни реклами на тие страници.

Софтверскиот гигант со овој чекор ќе се обиде да му парира на интернетскиот гигант Google кој веќе некое време нуди бесплатни online апликации кои што се повеќе се употребувани. При тоа на Microsoft му е многу важно тоа што со бесплатните особености да не ја загрози продажбата на својата златна кокошка, имено одделот за Office во 2008 година забележал профит од повеќе 12 милијарди долари и повеќе од 20 милијарди промет.

За сега не се познати цените на овој Office пакет само се знае дека ќе постојат пет верзии, две наменети за поголемите корисници и три за домашните корисници и малите фирми.


Сподели                                                                                                                 [ 14-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com