-->

Sony претстави нов видео Walkman

Малиот видео Walkman E440 на Сони нема OLED екран како некои други вокмени, но затоа пак цената ќе биде поволна.

Новиот вокмен на Сони, E440 доаѓа во црна или во комбинација на црвена и црна боја, подржува MP3, WMV и WMA формати, има FM радио (со кое може да се снима директно на меморијата на уредот) и еквилајзер. Батеријата ќе издржи шест часа снимање видео и 30 часа репродукција на музика, а капацитетот на меморијата сеуште не е познат.

Има LCD екран со дијагонала од само два инча, што е мана за уред кој е наменет за репродукција на видео. Но серијата Е означува ефтини уреди за оние корисници кои помалку бараат, па се очекува дека и Е440 ќе биде повеќе поволен од конкуренцијата со поголеми екрани. Точната цена и датумот на појавување на пазарот не се познати.


Сподели                                                                                                                 [ 15-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com