-->

Поради Twitter добила тужба од 50.000 долари

Вистина е дека друштвената мрежа и микроблогинг сервисот Twitter стануваат меинстрим, а тоа го докажува и најновиот случај во кој една компанија во сопственост држи цела низа стамбени згради ...

... поради нарушување на угледот на компанијата на Twitter, одлучила да ја тужи својата поранешна станарка.

Аманда Бонен наскоро ќе се најде на обвинителната клупа, а доколку судот ја прогласи за виновна, освен судските трошоци, ќе мора да плати и отштета во износ од 50.000 долари.

Додека престојувала Бонен во еден од становите во сопственост на компанијата Horizon Group Managemen, објавила порака на Twitter во која се жали дека станот е мошне влажен и мувлосан. "Who said sleeping in a moldy apartment was bad for you? Horizon realty thinks it's okay", гласи нејзината објава на Twitter.

Horizon смета дека тука се работи за директно нарушување на угледот на компанијата и од Бонен очекува извинување и отштета во износ од 50.000 долари. Исто така во компанијата признаваат дека спорниот стан навистина бил влажен, но само затоа што се работело на кровот од зградата, кој почнал да протекува, а не бидејќи компанијата Horizon изнајмува влажни станови.

Но Бонен ја тужела компанијата, неколку дена пред да го напушти станот, а поради навреда на правата на станарите, бидејќи наводно компанијата не ја исплатила каматата на депозитот, кој во прилика на изнајмувањето на станот го оставила. Спрема одредбите на американските закони, газдите се обврзани тоа да го направат.

Било како било, Бонен веќе не е станарка на станот во сопственост на компанијата Horizon и останува да видиме како ќе заврши овој случај.


Сподели                                                                                                                 [ 29-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com