-->

USB стик од 256 GB

Компанијата Кингстон одлучи да се позиционира како производител на џебни USB флеш мемории со најголем капацитет: откако го претставија USB меморискиот модул со капацитет од 128 GB, сега пристигна и двојна поголема верзија.

Како што е обично со USB мемориите, нема за што да зборуваме освен за капацитетот (256 GB), брзината на пренос на податоци на овој уред, наречена Kingston Data Traveler 300 - производителот наведува брзина на читање од 20MB/s, и запишување 10MB/s, што не е спектакуларно, но не е ни лошо.

Но, погодувате: ако сакате да имате USB меморија со најголем капацитет, за тоа ќе треба да одвоите и поголема сума на пари, во овој случај 900 долари. Кој сака, нека повели.


Сподели                                                                                                                 [ 20-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com