-->

Белгиец и Французин поделија џекпот од 75 милиони евра

Белгиец и Французин ќе поделат лото добивка од 75.140.660 евра уплатени во девет земји каде се игра Euro Millions, чие извлекување беше вчера навечер емитирано на француската ТВ станица TF1.

Единствено тие двајца ги добиле исправните седум броеви после четири извлекувања без добитник. Секој ќе добие чек од 37.570.330 евра. Францускиот добитник ливчето го уплатил во Корзика.

Во Белгија таа добивка претставува трета по ред најголема во историјата, а во Франција седма. Историскиот рекорд на Euro Millions од 8 мај 2009 год. го држи младата Шпањолка која освои 126.231.764 евра.


                                                                                              [ 22-08-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com