-->

Грчката полиција уапси познат албански криминалец

Грчката полиција утрово го уапси албански криминалец Арбен Кендези, познат како еден од моќниците од Саранда во периодот 1997/98 година.

Кендези е уапсен во Лутраќи, седумдесеттина километри северо-западно од Атина, каде што живеел последните десет години, по бегството од Албанија.

Грчката полиција го бара поради недозволена трговија со дрога, но при контролата на неговиот стан не пронашла материјален доказ кој го потврдува обвинението.

Фотографиите на кои тој е со калашњиков во рака, од времето на пролетните немири во Албанија во 1997 година и верификацијата на отпечатоци од прстите го потврдиле неговиот идентитет.

Кендези во Албанија е осуден на шест години затвор за грабеж на банката во Саранда.


                                                                                              [ 30-08-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com