-->

Како се прават USB флеш мемориите?

USB флеш мемориите ги има навистина во најразлични варијанти и облици, но сосема сигурно, како и ние, никогаш немате видено како тие настануваат.

Се повеќе присутната USB флеш меморија е неизоставен гаџет, но просецот на нејзино создавање до денес воопшто и не беше познат. Екипа на страницата NetbookNews.com имала чест да го посети производниот погон на Kingston во Тајван, а на наша радост сето тоа го забележале со камера.


Како и што очекувавме, процесот на создавање на USB флеш дискот ја вклучува силата на роботите и по нешто рачна изработка.

www.netbooknews.com


                                                                                              [ 24-08-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com