-->

Французин на лотарија освои 100 милиони евра

Играч од југот на Франција на извлекувањето емитувано на приватната ТВ станица TF1 во петок навечер освои 100 милиони евра, поставувајќи го рекордот во добивка на лотаријата Euro Millions во Франција.

Претходниот рекорд во Франција го држел играч од париската регија, кој во 2005 година освоил нешто повеќе од 75 милиони евра.

Добитникот од петокот е единствен кој ги погодил сите седум броеви од првиот ред на Euro Millions, европска лотарија која опфаќа девет земји: Франција, Велика Британија, Ирска, Шпанија, Португалија, Белгија, Швајцарија, Луксембург и Австрија.

Историскиот рекорд на Euro Millions го држи од 8 мај 2009 година, учесничка од Шпанија која освои 126.231.764 евра.


                                                                                              [ 20-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com