-->

Apple претстави нова верзија на iPhone OS

Заедно со освежената линија на iPod плеери и iTunes 9 со помодерен интерфејс, Apple издаде и нова верзија на софтверот за iPhone и iPod Touch уредите.

iPhone OS 3.1 покрај сите можности кои ги нудеше претходната 3.0.1 верзија, меѓу главните новости се Genius препораките за апликации, Genius миксови и можност за презимање звуци на ѕвонење преку безжична мрежа.

Многумина ќе ги развесели и новата опција за организирање на апликациите и екранот како на iTunes 9, а тука е и подобрената синхронизација, снимање видео од меилот и MMS со опцијата Camera Roll, подобрените Wi-Fi перформанси за iPhone 3G S, вклучен Bluetooth и далечинско заклучување на уредот преку услугата MobileMe.

Сопствениците на моделот 3GS сега можат да ја користат Voice Control опцијата преку Bluetooth слушалки.

Проширени се можностите за синхронизација на календарот и поканите во Exchange, додека мобилниот Safari доби anti-phishing сигурносна опција. Тука се и ред други помали промени и поголемата стабилност, а сопствениците на iPhone софтверот можат бесплатно да го преземат по стандарден пат, преку iTunes.

Што се однесува до корисниците на iPod Touch, важи старото правило, оваа надградба чини 4,95 долари, а доаѓа со сите нови модели кои се од вчера се во продажба.


                                                                                              [ 12-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com