-->

Кафето е здраво се додека не претераме

Кафето рутински се пие во медитеранските земји и претставува најраширена конзумирана активна супстанца во светот.

Таа содржи стотина различни супстанции вклучувајќи антиоксиданти, јагленохидрати, масти, витамини, минерали, алкалоиди. Сепак, ефектот на кафето на кардиоваскуларниот систем најмногу се препишува на кофеинот.

Во новата студија научниците утврдиле дека високиот внес на кафе и првенствено кофеин го зголемува ризикот од вентрикуларна аритмија. Висок внес на кафе подразбира повеќе од 3 шолји напиток на ден.

Другите студии утврдиле позитивни ефекти од кофеинот, на пример, оксидативниот стрес, умереност во пиењето кафе е клуч за осигурување на придобивка кое тоа ни го пружи.


                                                                                              [ 03-09-2009 ]
mc38oq3dgp рече...

Here clients can find a library of documents detailing the printing process that we believe can save time and money, properly as|in addition to} enhance awareness in regards to the process. Promotional bookmarks expertly designed to advertise your corporation. Dual-sided 2"x6" custom-crafted cards are perfect for showcasing liked ones} or model. Leave an enduring impression with excessive quality|a top quality}, full shade, custom-made business card from Overnight Prints. The best-known non-impact printers are the inkjet printer and the Dogman books for kids laser printer.

 

Copyright © 2009 selotejp.com