-->

Пандев го напушта Лацио!

Како што пишува LaLaziosiamonoi.it Пандев побрал од Лацио да му го прекинат договорот бидејќи повеќе неможел да го издржи притисокот кој Лотито му го прави.

Раскинот на договрот би требало да биде и официјално побаран при крајот на неделата или на почетокот на наредната. Ова Пандев го одлучил откако разговарал со својот адвокат Грасани.

Со ова Пандев ќе го стори истото што го направи и Мутарели пред една година. Неговиот тогаш клупски колега се наоѓаше во истата ситуација и го доби овој спор. При тоа при раскинот на договорот тој доби и 20% од преостанатата плата.

Пандев ќе го тужи Лацио за малтретирање. Ако Гоче го добие овој спор што е многу веројатно бидејќи има голема поддршка од сите страни, а и самиот случај Мутарели кажува дека веќе еднаш се досудило во негова корист од јануари ќе стане слободен играч и ќе оди во кој клуб сака.

Во тој случај речиси пола Европа ќе се степа да потпише со Пандев бидејќи нема да плати никаква оштета клубот.


                                                                                              [ 16-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com