-->

Нови фасцинантни фотографии од Хабл

Први фотографии од далечните вселенски пространства кои се направени со телескопот на НАСА се пуштени во јавноста.

Да се потсетиме, Хабл, минатата пролет доживеа поправка и модификации вредни милијарди долари, а неговите најнови фотографиии од далечните вселенски пространства, најостро се досега снимени, пренесува Ројтерс.

Хабл и оваа година доживеа поправка со што му се вградени две нови камери и друга научна опрема. Фотографиите кои НАСА денес ги пушти, се со значително поголема јасност од оние направени со телескопот пред сите извршени поправки.                                                                                              [ 10-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com