-->

Индиски таксист вози само наназад

Таксист од Батинде, Индија станал славен во својот град, откако одлучил своите услуги да ги одработува наназад. Една вечер му се скршил менувачот, па до куќата морал да одвози во рикверц, а потоа си помислил дека така може да вози постојано.

Таксистот кој работи во градот Батинде во индиската провинција Пенџаб го направил менувачот на Фиат Падмини така да има 4 брзини за рикверц и една за напред.

Имено, човекот почнал исклучиво да вози во обратна насока откако открил дека има доста талент и желба за такси акробатика.

Сето тоа започнало кога тој се враќал од забава пред шест години, и поради неисправен менувач бил принуден да се однесе до дома во рикверц - едниствена брзина која работела.

Се прогласил за шампион на возење во обратна насока, го преуредил автомобилот и одлучил да ги вози своите клиенти наназад.

- По пет години пракса ја усовршив уметноста за возење во обратна насока. Секогаш сакав да направам нешто посебно и единствено, вели лудиот таксист кој во рикверц постигнува брзина и до 80 километри на час.

Сепак, Индиецот го даде данокот на егзибиционизмот во облик на болки во вратот, грбот, и често повраќање. Во Гинисовата книга на рекорди не е запишан, бидејќи некој треба да има нон-стоп што ќе го снима, а тоа, вели, не може засега да се изврши.

Исто така, уште еден обид за овековечување на неговиот талент - добротворно возење од Раџастан во северозападниот дел до Лахоре во Пакистан - не успеа затоа што Пакистанците не го пуштиле преку граница.

Се додека не се запише во било каква енциклопедија, целиот адреналин го чува за своите клиенти во Батинде.                                                                                              [ 02-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com