-->

Gmail "падна" и по трет пат оваа година

Популарниот сервис за бесплатни пораки кој го користат милиони луѓе низ целиот свет, вчера вечер не можеше да се логира.

Имено, сервисот повторно "падна", трет пат во рок од половина година. Првиот пат тоа се случи на 24 февруари кога Google и на страниците објави дека има проблем. Дефектот беше отстранет по три часа, но меѓу корисниците на интернет ширум светот, завладеала вистинска паника, бидејќи голем број на корисници преку Gmail извршуваат работни задачи, разни трансакции и сл.

Слично на тоа, се случи и на 8 мај. Како и во февруари, Google се огласи со кратка изјава, а во неа наведе како се свесни дека дефектот предизвикува проблеми на десетици милиони нивни корисници.


                                                                                              [ 02-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com