-->

Грешка беше Интер што го пушти Пандев

Тренерот од младиот погон на Интер, Корадо Вердели, за италијанските медиуми изјави дека било голема грешка што Интер го пуштил Пандев бидејќи видлив бил неговиот квалитет.

“Беше грешка што го пуштивме. Јас се обидов да и објаснам на управата дека не треба да продаваме играч со ваков потенцијал. Тој беше дури подобар уште тогаш од Мартинс.“

“Мурињо ќе биде доста задоволен од него бидејќи може да игра и средина и напад.“

“Со него би можеле да играме со напаѓачка тројка. Но во тој случај би отпаднал еден од Ето и Милито. А тие двајца моментално се недопирливи. Според мене со три напред ќе биде многу подобро. Милито или Ето во средина, а Пандев и Балотели десно и лево.“ - заврши Вердели.


                                                                                              [ 10-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com