-->

Видео: Момче што плаче крвави солзи

Калвино Инман е 15-годишeн американец, кој наизглед не се разликува од своите врсници, но ова момче од Тенеси е медицински феномен и целосна мистерија за лекарите. Имено, од очите на Калвино дури и до три пати дневно тече крв!

- Понекогаш чувствувам само како ми навира крв во очите, исто како и солзите. Очите ми стануваат влажни, а кога крвта ќе почне да тече, секогаш очите ме печат, им раскажа момчето на американските медиуми, објаснувајќи дека крвта од очите понекогаш знае да му солзи меѓу минута и еден час.


- Моите другари мислат дека сум опседнат. Веќе сум навикнат на такви коментари, но во почетокот тоа навистина ме навредуваше, вели Калвино.

Неговата мајка, кога тој за прв пат почнал да плачи крв, доживеала шок и веднаш повикала брза помош.

- Тоа ми беше најстрашната работа која до тогаш сум ја доживеала, кога ме погледна и ме запраша: Мамо, дали ќе умрам? Во тој момент срцето ми се скрши од шок, појаснила мајката на момчето.

Таа очајнички бара начин како да му помогне на нејзиниот син и да пронајде некој лекар, кој би можел да ги запре крвавите солзи. - Ќе отидам каде било на светот и ќе направам било што, само некој нека му помогне на мојот син, рече на крајот неговата мајка.


                                                                                              [ 01-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com