-->

Бенитез: Најбитно е што победивме

Менаџерот Рафа Бенитез призна дека неговиот клуб се мачел доста со Унгарците, но победата беше она што им беше најпотребно и тоа го оствариле.

“Имаме голема самодоверба и победите се многу важни за моите фудбалери. Да ја започнете Лигата на Шампионите со три поени секогаш е најважно, а се надевам дека ќе гледаме подобри изданија понатаму.“

“Имавме неколку добри шанси, но не ги искористивме и затоа и почувствувавме мал притисок на крај. Ова беше дуел против еден тврд противник и добро организиран.“

“Ние имавме контрола над играта во првиот дел, а противникот немаше некои шанси. проблемот беше што неможевме да го постигнеме тој втор гол, но пак ќе речам задоволен сум бидејќи победивме.“ - изјави Рафа во прес-конференцијата после натпреварот.


                                                                                              [ 17-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com