-->

Лизгање на земјиште проголтало 50 куќи во Боливија

Боливија, 19 февруари, (Нетпрес) - Голем број станбени објекти се урнале при лизгање на земјиште во Боливија, објавува АП. Засега нема информации за евентуално настрадани лица.

“При лизгањето на земјиштето во боливискиот главен град Ла Паз се урнаа околу 50 куќи, а околу 600 луѓе беа евакуирани. Лизгањето било предизвикано од подземни води“, се вели во агенциската вест. 

Copyright © 2009 selotejp.com