-->

The Beatles - „Revolution 1„

Фановите на The Beatles открија вистински музички раритет.

Снимката за која се верува дека до сега не е објавена верзија на „Revolution 1„ објавена е на интернет.
Песната е наречена „Дваесетта проба„,а представува музички мост помеѓу "Revolution 1" и "Revolution 9".
Главна разлика помеѓу неодамна објавената снимка и официјалната верзија на песната е должината.Демото е дури седум минути подолго од песната објавена на чуениот„бел„ албум.
Во текстот нема некои разлики,но целиот втор дел на песната музички е поинаков,составен од вокали,„лупови„ и мали трикови во студиото.
Секако,пред почетокот се слушаат гласови на „Битлси„ како разговараат во студиото и Џон Ленон како се шали „соблечете ја доланата облека,па да почнеме„Пред крајот на песната Ленон и Јоко Оно се уклучуваат во разговорорт.

 

Copyright © 2009 selotejp.com