-->

Здравите навики го продолжуваат животот

Пробајте ако е можно да ги инкорпорирате овие здрави навики во вашиот живот.

Никогаш не го прескокнувајте доручекот
Појадокот е најважниот оброк.Исто така луѓето кои редовно појадуваат имаат позитивен став према раб отата или училиштето,и се ефикасни во тој дел.

Јадете овошје и зеленчук
На овој начин ги внесувате потребните витамини и другите нутриенти кои брзата храна или грицките ги немат.Исто така антиоксидантот од овошјето или зеленчукот го забавува стареењето.

Не прескокнувајте оброци
Пробувајте секој ден да јадете во исто време.Прескокнувањето на оброците води до губење на контролата над чувството за глад и до прејадување.

Престанете да пушите

Секојдневно вежбајте

Бидете наспани
Секој ден ви е потребно осум часа сон.За тоа време вашето тело има прилика да се обнови,освежи и да се припреми за следниот ден.

Секој ден време за себе
Во вашиот распоред мора да се вклучите и себе.Тоа може да е купка за опуштање,медитација..било што кое го го избрка стресот и ќе ви го врати оптимизмот

 

Copyright © 2009 selotejp.com