-->

Пеј,удри на веселба..

Една жена од Јужна Кореја го оборила рекордот во маратонско пеење.

Ким Сун (54) пеела повеќе од 76 часа во еден караоки бар во Сеул.
Рекордот кој дотогаш го држел американецот Маркус Лаптат го оборила за цел час повеќе.
Ким можела и да продолжи но престанала по барање на члееновите од фамилијата кои се загрижиле за нејзиното здравје.
По цели 76 часа,Ким смеела да се одмори 30 секунди по секоја песна и пет минути да одмара секој час.
Не смеела иста песна да пее два пати за четири часа, а вкупно испеала 1283 песни.

 

Copyright © 2009 selotejp.com