-->

Растенија-бели дробови во домот

Да се има чист воздух во домот е многу важно, особено поради фактот што многумина поминуваат најголем дел од времето на затворено. Наса направи истражување за да открие кои растенија се најдобри за филтрирање на воздухот во вселенските станици и нивните резултати им се достапни на сите.

best_air_filtering_house_plants_by_nasa.jpg

Kако најдобри домашни билки кои не само што ослободуваат кислород преку апсорбирање на јаглеред диоксидот, туку исто така ги апсорбираат штетниот бензен, формалдехид и трихлороетилен се најдоа филандредоните, фикусите, бамбусот и герберот помеѓу другите. Комплетната и подетална листа можете да ја погледнете тука.

 

Copyright © 2009 selotejp.com