-->

Harley-Davidson еволуција

Во 1901, двајца школски другари од Милвоки, Вилијам Харли и Артур Дејвидсон, создадоа мотор од 116 cc кој првично беше наменет за нивниот брод, а потоа го инсталираа на својот велосипед.

За неполни две години, Артур и Чарли успеаа да ја создадат првата верзија на својот прототип мотоцикл. Веќе во јануари 1905, Харли и Дејвидсон ја изградија својата прва фабрика, која и ден денес е главниот штаб на компанијата. Во првата година беа произведени и продадени 50 мотоцикли.

Понатамошниот развој на настаните низ историјата може да го погледнете низ овие фотографии.

 

Copyright © 2009 selotejp.com