-->

Битолските фармери ќе ја прекинат соработката со Сведмилк

Млекопроизводителите од битолскиот дел на Пелагонија веќе нема да соработуваат со „Сведмилк“ зашто млекраницата се уште не им го исплати долгот за последните седум месеци.

- На последната средба ни беше речено дека денеска ќе ни бидат исплатени 20 отсто од средствата, дека февруарскиот дел ќе биде префрлен во целост и дека потоа на секои 15 дена, до мај, ќе ги добиваме останатите пари, изјави фармерот Душко Илиевски на денешната средба со новинарите во Битола.

Според него, доколку договорат поволни и стабилни услови, сточарите најверојатно ќе почнат да го предаваат млекото во прилепската млекарница.

- Во меѓувреме не се откажуваме од нашите пари и ќе продолжиме со протести, посочи Илиевски.

„Сведмилк“ на македонските фармери им должи околу четири милиони евра.

 

Copyright © 2009 selotejp.com