-->

Изненадувачки докази од времето на Филип Втори

Археолошкиот локалитет Цареви Кули во Струмица им приреди нови изненадувања на археолозите.

Со новите истражувања тие дојдоа до периодот кој датира од времето на македонскиот крал Филип Втори.

Археолозите велат дека новите изненадувачки откритија ги враќаат уште стотици години назад од тоа што досега било откриено.

Извор: sitel.com.mk

 

Copyright © 2009 selotejp.com