-->

За привлечност се важни забите и здивот

Научниците со помош на истражување откриле дека 78% од жените повеќе се грижат за нивниот здив и заби, отколку за тоа што партнерот ќе мисли за нивната гардероба или каков ќе биде општиот впечаток што тој ќе го добие.Жените за време на состанок најмногу се грижат да не имаат непријатен здив од устата, покажало најновото истражување. Осум од 10 жени рекле дека за време на романтична средба најмногу се грижат за нивниот здив.

Научниците дошле до заклучок дека 78% од жените најмногу се грижат за нивниот здив и заби, отколку за тоа што партнерот ќе мисли за нивната гардероба или каков ќе биде општиот впечаток што тој ќе го добие.

Само 4% од нив рекле дека се грижат за долната облека кога одат на состанок.

Научниците разговарале со 1000 жени и дошле до вакви резултата. Истражувањето покажало дека впечатокот кој повеќето луѓе ќе го добијат за вас зависи од тоа какви ни се забите и здивот додека се смееме и разговараме.

Ако сте задоволни со својата насмевка и заба, тоа ја подига самодовербата, а со тоа и на другите сме им попривлечни.

 

Copyright © 2009 selotejp.com