-->

Несреќа во рудник во ИранДванаесет лица загинаа денеска во експлозија на метан во рудник за камен јаглен во Иран.

Несреќата се случи во еден од најголемите рудници за камен јаглен кој се наоѓа во близина на градот Заран, на 950 километри југоисточно од Техеран.
Според Иранското радио, повредени рудари изјавиле дека причината за несреќата се лошите услови за безбедност и неодговорноста на раководството на рудникот

 

Copyright © 2009 selotejp.com