-->

Хрчите? Ќе ослабете!

И покрај фактот што хрчењето е неподносливо и нездраво, научниците од Калифорнискиот научен центар дојдоа до заклучок дека со хрчењето се губат...

hrcite-ke-oslabete

...калории.

Научниците изјавиле дека луѓето кои хрчат трошат повеќе калории или околу 370 калории дневно.

Ова истражување било спроведено врз 200 испитаници. Наводно тоа е исто еднакво како да сте вежбале 30 минути.

Но, без обзир на ова немојте да сметате дека луѓето кои хрчат имаат нормален сон. Тоа дури во некои случаи може да допринесе и до сериозни други заболувања

 

Copyright © 2009 selotejp.com