-->

Британките ги перат градниците на секои два месеца

Истражувањето кое неодамна го спроведе британската компанија ’Др. Бекам’ на примерок од 2000 жени, покажало дека Британките прилично ретко ги перат своите градници, дури после секои 8 седмици.Освен ова, истражувањето покажало дека жените иако имаат повеќе од доволно градници кои би можеле да ги менуваат секој ден во неделата, тие преферираат да носат еден, а тој после секојдневно носење завршува за перење дури после 2 месеца.

Да биде уште поголема иронијата, повеќето испитани жени 55% , се изјасниле дека најмногу носат бели градници, што најверојатно би требало да укаже не тоа дека им е важна чистината и свежиот изглед. Беспрекорната белина е многу тешко да се одржи благодарејќи на парфемите, лосионите за тело, кремите за самопотемнување и слични препарати кои жените секојдневно ги користат, па затоа е шокантен податокот дека нивните градници завршуваат на перење дури после 8 недели откако ги облекле.

Треба ли воопшто да се нагласува дека градникот би требало да се испере после две до три носења, порачале од ’Др. Бекам’.

 

Copyright © 2009 selotejp.com