-->

Меѓународна конференција за мир на Блискиот Исток

Во Никозија утре и задутре ќе се одржи меѓународна конференција за мир на Блискиот Исток.

На форумот организиран од ОН ќе учествуваат претставници на национални парламенти и интерпарламентарни организации.

Собирот има за цел да се истакне улогата и значењето на овие институции за наоѓање праведно и трајно решение на палестинскиот проблем.

 

Copyright © 2009 selotejp.com