-->

Магарињата се загрозени заради предебели туристи

Кутри се магарињата кои живеат на туристички места, тие често носат толку дебели туристи чија тежина дури ја надминува тежината на магарето кое го јаваат, па во нивна заштита застанало здружението за помош на животни Brooke Charity.Така споменатото здружение за заштита на животните во неволја решила да ги заштити кутрите магариња, па таа посебно ги навела градот Петру во Јордан и разгледувањето на пирамидите во Каиро и се обратила со следната изјава: “И тие се живи суштества а не машини. Пред таквите луѓе да седнат на коњ или магаре, задолжително треба да им се споредат тежините.“

 

Copyright © 2009 selotejp.com